23 вересня Ризька дума за координації латвійської благодійної організації «TEV» відправила в Україну вантаж з гуманітарною допомогою, частина якого призначалася АТ «Чернігівобленерго». І ось ця допомога вже у нас! Сім трансформаторів від латвійського комунального підприємства «Rīgas ūdens», хоч і не нових, але в дуже гарному стані, уже найближчим часом поповнять електромережу нашої області.

– У нашій організації є чимало волонтерів з України. Ми регулярно допомагаємо українській армії, медикам. Вирішили розпитати і про потреби енергетиків. Ризька дума виділили нам трансформатори і ми почали дізнаватися, де б конкретно такі могли знадобитися. У Міністерстві енергетики нам порадили відправити їх у Чернігівську область, – розповідає один з керівників благодійної організації «TEV» Мікс Дубурс.

– Таке обладнання нам дуже потрібне, оскільки обстріли об’єктів електропостачання у прикордонних районах нашій області відбуваються щодня. На даний момент у районах нашої області, які межують з рф, знеструмлено 85 трансформаторних підстанцій. Усе це ми відновлюємо, коли з’являється така можливість. По-перше, коли можна дістатися пошкоджених об’єктів, бо на першому місці у нас стоїть безпека персоналу. Часто доїхати до потрібних місць доволі складно, адже спочатку потрібно вичекати припинення обстрілів і провести розмінування. По-друге, звісно ж, потрібне й обладнання, яким можна було б замінити пошкоджене, тож такій допомозі ми раді завжди! – наголосив директор технічний АТ «Чернігівобленерго» Олександр Марчук. – Взагалі Латвійська Республіка стала однією із перших країн, які прийшли нам на допомогу, а потім стали постійним надійним партнером. Тож ми щиро дякуємо латвійцям за цю незмінну позицію і продовження підтримки! Коли розумієш, що на цьому енергетичному фронті ти воюєш не один, а зі справжніми союзниками, це велика мотивація робити іще більше!