Селище Верховина в Івано-Франківській області вважають центром гуцульської культури. «Ось Жаб’є, гуцульська столиця. Нема, мовляють, села понад Жаб’є, і більшого лиха шукати дарма…» – писав про нього Іван Франко ще у 1884 році. Так, ви не помилилися – у той час називалося селище саме так. Існує легенда, що першим поселенцем в долині Чорного Черемоша був Жабка, від імені якого й одержало назву колишнє Жаб’є. За іншою ж версією, тут, в заболоченій долині річки, водилось багато жаб, звідси й пішла назва поселення. На Верховину ж Жаб’є перетворилося аж у 1962-му. Та й то із самого початку пропонувалася зовсім інша назва – Франківськ, на честь того ж Івана Франка. Однак свою теперішню назву селище повністю виправдовує, бо лише його низинна частина розташована на висоті 620-640 метрів над рівнем моря, більша ж – значно вище. Найвисокогірніший присілок Верховини розкинувся на високому перевалі на висоті 1250 метрів і є чи не найвищим гірським поселенням в Україні. Саме тут, всього за 900 метрів від центру Верховини, провели свої вихідні чернігівські енергетики – уже не вперше у тур вихідного дня вони поїхали у відпочинковий комплекс «Магурка».

– Тут дуже затишна місцина. Будиночки розташовані попід самим лісом, навколо нереальної краси природа, шумлять річка і ліс, немає звуків міста, а тому на кілька днів можна поринути у справжнє умиротворення і релакс, – діляться наші колеги.

– На нашу думку, зараз це як ніколи важливо, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Ні для кого не секрет, що після військового одним із найскладніших фронтів для нашої держави зараз є фронт енергетичний. І це дуже добре відчувають працівники нашого Товариства, адже частина із них щодня працює на небезпечній прикордонній території. Дуже хочеться, щоб у нашій країні нарешті запанували мир і спокій, а поки цього немає, ми усіма силами намагаємось створити для енергетиків такі умови бодай на вихідні.

Працівники Товариства настільки вподобали гуцульсьскі Карпати, що збираються туди іще раз – 17-20 жовтня. Хто хоче приєднатися, уже звертайтесь у наш профспілковий комітет!