Третього жовтня на базі Коропської дільниці Бахмацького РЕМ пройшов традиційний конкурс професійної майстерності серед збірних команд шести відокремлених підрозділів АТ «Чернігівобленерго».

– Цього року завдання кожного етапу конкурсу ми вирішили максимально наблизити до тих робіт та умов, у яких працівники нашого Товариства щоденно їх виконують. Це дало змогу перевірити реальні знання і навички наших фахівців, а також визначити проблемні місця. Крім того, команди змогли поділитися з колегами своїм досвідом у тій роботі, яку вміють виконувати найкраще, розповісти про власні методи роботи і технологічні знахідки, – розповів директор з охорони праці АТ «Чернігівобленерго» Юрій Волохін.

Складався цьогорічний конкурс профмайстерності із п’яти етапів. На першому проходила оцінка психофізіологічних якостей працівників. На другому енергетики виконували реанімаційні заходи на манекені (непрямий масаж серця та штучне дихання), надавали домедичну допомогу при переломі та ампутації нижньої і верхньої кінцівок. На третьому – звільняли потерпілого від дії електричного струму на ПЛ-10 кВ. На четвертому – визначали працездатність силового трансформатора 10/04 кВ після пошкодження в мережі 10 кВ. На п’ятому – проводили заміну штирьового фарфорового ізолятора типу ШФ-20Г на залізобетонній опорі ПЛ-10 кВ.

Лідером конкурсу стала бригада Прилуцького РЕМ (Микола Нагнойний, Сергій Лелюх, Олександр Кузнецов, Андрій Єрмак, Дзюба Олександр), яка за результатами п’яти етапів отримала 87,5 бала із максимальних 100. 84,2 бала і друге місце дісталися бригаді Чернігівського РЕМ (Ельдар Гусейнов, Олександр Мартиненко, Роман Шемендюк, Сергій Цехмістер, Максим Руденок). Третє місце посіла команда Корюківського РЕМ (Юрій Губко, Вячеслав Полоз, Роман Галич, Сергій Мельник, Василь Науменко), яка набрали 82,7 бала. Усі команди-переможці отримали почесні грамоти та грошові сертифікати. А ось подарунки від профспілки – 12-літрові термоси – дісталися усім командам-учасницям.

– Звісно, профспілковий комітет не міг стояти осторонь такої події як конкурс професійної майстерності. Сподіваюся, що ці символічні подарунки стануть у пригоді кожній бригаді, – зазначив голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – І також уже традиційно наша профспілка підготувала індивідуальний подарунок найкращому учаснику змагань – сертифікат на придбання путівки для сімейного відпочинку на будь-якому курорті України.

Цього року таким учасником за колегіальним рішенням суддів конкурсу став майстер Куликівської дільниці з експлуатації електромереж №2 Чернігівського РЕМ Ельдар Гусейнов.

– Результати конкурсу показали, що професійний рівень наших працівників дуже високий, адже різниця у балах між командами-переможцями і тими, хто у трійку найкращих не потрапив, зовсім невелика. І це не може не радувати. Тим більше у такий складний час, як зараз. Спасибі усім командам за участь і гарну підготовку. А також велика дяка нашим захисникам, завдяки яким ми маємо можливість збиратися на такі конкурси, – підсумував технічний директор АТ «Чернігівобленерго» і голова суддівської колегії конкурсу Олександр Марчук.