Електрика недбалості не прощає!Частіше за все причиною електротравматизму стає так званий «людський фактор». Аналіз надзвичайних подій говорить про те, що нещасні випадки найчастіше стають через елементарну особисту необережність і невиконання нормативних документів. Одним з найбільш ефективних способів контролю за дотриманням вимог правил безпеки, виробничої санітарії і гігієни праці в енергетичній компанії є проведення Дня охорони праці. Це дозволяє не тільки оперативно виявляти порушення та відхилення від норм охорони праці, але й застосовувати адекватні заходи для приведення до норми стану та безпеки праці на робочих місцях.

  13 лютого в АТ «Чернігівобленерго» відбувся черговий День охорони праці. Ряд заходів було проведено по всіх відокремлених та структурних підрозділах Товариства. Зокрема в Чернігівських міських електричних мережах День охорони праці пройшов за участю: начальника відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області Геннадія Карпинського; Головного державного інспектора відділу з питань експертизи умов праці та атестації Управління Держпраці у Чернігівській області Альони Заяць; начальника відділу профілактики страхових випадків — страхового експерта з охорони праці Чернігівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Сергія Рязана;Директора з охорони праці АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» Сергія Шульженка.Присутніх поінформували провипадки травматизму на підприємствах електроенергетичної галузі, оформлення трудових відносин працівників та роботодавця відповідно до діючого законодавства. Ознайомили з Порядком проведення атестації робочих місць та надання пільг і компенсацій за умовами атестації робочих місць.

  «Охорона праці не гальмує виробничий процес, навпаки – допомагає його якісно налагодити», - наголосив Директор з охорони праці АТ «Чернігіобленерго» Сергій Шульженко. Він підкреслив, що найчастіше до травматизму призводить неуважність працівників і нехтування правилами техніки безпеки. Саме тому дуже важливо формувати і зміцнювати культуру охорони праці. Це залежить не тільки і не стільки від фахівців в цій області, скільки від кожного працівника Товариства.

  Також в День охорони праці було проведено ряд практичних занять з працівниками Чернігівських МЕМ. Енергетики звільняли постраждалого від ураження електричним струмом, що знаходиться на опорі лінії електропередачі. Пройшло заняття з надання домедичної допомоги, а саме виконання непрямого масажу серця та штучної вентиляції легень. Гасили пожежу первинними засобами пожежогасіння.

  Набуті в День охорони праці знання та навички сприяють підвищенню професіоналізму персоналу та виробляють у працівників чіткий алгоритм дій при настанні надзвичайних ситуацій.