Відмова від двигунів внутрішнього згоряння і перехід на чисту енергію є беззаперечним світовим трендом. Експерти прогнозують подальший перехід українців на електротранспорт. У порівнянні з цінами на бензин, ціна на електроенергію набагато нижчою. До того ж це ще й екологічно. Від електромобілів немає жодних шкідливих викидів. Перехід від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на електромобілі не лише зберігає довкілля, а й суттєво економить сімейні кошти, адже економія на 100 км практично в 5 разів! Але є певна незручність - їх треба заправляти. Бензинові заправки є в достатній кількості, а зарядні станції для електромобілів потребують будівництва. Враховуючи цей фактор та дбаючи про збереження екосистеми до 25-річчя заснування АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» у партнерстві з компанією «Elektro Alliance UA» було змонтово та підключено до мережі станцію швидкої зарядки для електромобілів (знаходиться за адресою: м.Чернігів, вул.Гонча, 40).

  «Ми сподіваємось, що такі зарядні станції скоро стануть не новинкою, а необхідністю і намагаємось доносити людям важливість думки збереження нашої природи. Радіємо з того, що нарешті помаленьку йдемо до таких важливих рішень. Одним із заходів до святкування 25-річчя товариства став саме цей «зелений» проєкт», - зауважив Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.

  Зарядна станція компанії «Elektro Alliance UA» доступна для всіх власників електромобілів. Щоб повністю зарядити транспортний засіб Nissan Leaf знадобиться до 3,5 год., цього вистачить, щоб проїхати відстань до 200 км. Для Tesla Model S – від 3 до 8 год, щоб проїхати відстань до 500 км.
Зарядна станція розрахована на одночасне обслуговування двох автомобілів. Проаналізувавши цінову політику, представники компанії Elektro Alliance UA» зазначають, що тариф на повну зарядку електромобіля буде на 10 - 20 грн. нижчий, ніж на інших зарядних станціях міста Чернігова та області.

Для того щоб отримати доступ до зарядної станції, необхідно скористатися мобільним додатком АЕ Charging Point.

Зареєструватися можна пройшовши за посиланням:

для IOS: https://itunes.apple.com/ru/app/ae-charging-point/id1274189210

для Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.com.autoenterprise.charge.chargeae

Після реєстрації доступні функції: вмикання / вимкнення зарядного пристрою, перегляд її статусу зайнята / вільна, можливість зарезервувати конектор, переглянути баланс, поповнити баланс, переглянути кількість спожитої електроенергії.

  Збереження екології сьогодні – це інвестиції в майбутнє. В планах АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» і надалі розвивати дану співпрацю.