«У кожному матчі я граю однаково – так, неначе це фінал», – сказав свого часу відомий аргентинський футболіст Ліонель Мессі. Саме за таким принципом у цьогорічному Чемпіонаті Чернігівської області з футзалу «Граємо за Україну разом» грала і наша команда «Енергетик». Футбол об’єднав у монолітну команду представників різних підрозділів АТ «Чернігівобленерго», на полі пліч-о-пліч зійшлися як звичайні електромонтери, так і представники дирекцій товариства: Анатолій Астафьєв (інженер ВТГ Чернігівських МЕМ), Денис Василенко (електромонтер з ремонту та монтажу кабельних ліній дільниці КЛ цеху централізовавного ремонту Чернігівських МЕМ), Владислав Губко (електрослюсар з ремонту та устаткування розподільних пристроїв Чернігівської виробничої дільниці Північної зони обслуговування служби підстанцій 35 кВ і вище), Юрій Кириченко (інспектор групи технічного аудиту), Андрій Кузюра (заступник директора із забезпечення діяльності), Владислав Кочка (інспектор групи технічного аудиту Чернігівських МЕМ), Дмитро Макаренко (інженер служби розподільних мереж), Ярослав Петренко (електромонтер Чернігівських МЕМ), Олександр Руденко (інженер ВТГ Чернігівського РЕМ), Владислав Татарінов (електромонтер Чернігівських МЕМ), Ростислав Хіль (головний інженер Корюківського РЕМ), Сергій Лисенко (електромонтер з експлуатації електролічильників групи технічного аудиту Ріпкинської енергозбутової дільниці Чернігівського РЕМ), Іван Матвієнко (начальник відділу кадрів ТОВ «Енера Чернігів»), Олег Клименок (інспектор групи технічного аудиту Чернігівських МЕМ) і капітан команди Іван Тимошенко (голова профспілки товариства). До речі, тренував цих енергійних хлопців справжній висококласний тренер – Олександр Миколайович Стецько. І ця співпраця дала досить-таки достойний результат. Але про все по порядку.

    Чемпіонат області проводився, як і зазвичай, у три етапи. Перший – зональні змагання – відбувся 27-28 лютого в Чернігові. За право виходу до півфіналу змагалися 24 команди у 6 групах. У суперники «Енергетику» дісталися «Молодіжка» (Чернігів), «Тайм» (Сновськ) та «Бахмач» (Бахмач). Із «Таймом» і «Бахмачем» «Енергетик» зіграв у нічию – з рахунками 2:2, а ось «Молодіжку» переміг із суттєвою перевагою – 5:2. І, звісно ж, без проблем перейшов у півфінал.

    Боротьба за фінал була іще запеклішою. 6 та 7 березня 12 команд-півфіналістів намагалися вирвати один в одного перемогу, щоб вийти із групи. Зустрічі груп відбулися в Борзні, Коропі та Ніжині. «Енергетик» змагався на борзнянському полі із місцевою «Зміною» (Борзна), «Орхідеєю» (Прилуки) та «Фрунзівцем» (Ніжин). До останнього очевидних лідерів не було, тож і в наших футболістів були великі шанси перейти у фінал – зі «Зміною» вони зіграли в нічию (4:4), «Фрунзівцю» програли (5:2), зате «Орхідею» перемогли з розгромним рахунком (5:0). Однак, навіть із такими результатами опинилися на третьому місці у групі, поступившись місцями у фіналі «Зміні» та «Фрунзівцю». Отож фінал відбудеться уже без «Енергетика».

    – Усе було по-чесному, тож своїм результатом ми задоволені. Звісно, завжди можна краще, але… Наші суперники були направду дуже сильними, а «Фрунзівець» – і взагалі реальний претендент на перемогу, – поділився капітан «Енергетика» Іван Тимошенко. – Тепер вболіватимемо за своїх фаворитів і спостерігатимемо, кому ж дістанеться перемога. Для нас же головне – що ми отримали важливий ігровий досвід, позитивні емоції, відчули справжнє єднання і командний дух. А перемога… Перемога в нас іще попереду.