Немає більшого щастя у світі, ніж дитяча посмішка. Це добре знає кожен дорослий. Діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким воно буде. Попри складну роботу і завантажений графік не забувають про це й чернігівські енергетики. Саме тому і День захисту дітей, який в усьому світі ось уже понад 70 років святкують 1 червня, не міг не пройти тут непоміченим. Профспілковий комітет АТ «Чернігівобленерго» організував для малечі своїх працівників велике свято. Взяло у ньому участь аж 167 дітей! Аніматори, які розважали малечу різноманітними рухливими іграми, майстер-класи з малювання та орігамі, футбольні ігри на спортмайданчику, розваги на новому дитячому майданчику, встановленому напередодні свята спеціально для дітлахів енергетиків, шоу мильних бульбашок і врешті-решт, звісно ж, смаколики… Чи варто говорити, що розійшлася додому після свята дітвора втомлена, але щаслива?

Однак не варто забувати, що День захисту дітей – це не просто дитяче свято, під час якого основним елементом є розваги. Найперше воно покликане нагадати дорослим, що навіть найменші мешканці кожної держави також мають свої потреби і законні права, а ми маємо їх захищати. На жаль, далеко не кожній дитині пощастило зростати в хорошій благополучній родині. І часто те тепло і турботу, яку малюки мають отримувати від своїх батьків, дідусів і бабусь, їм дарують зовсім інші люди – вихователі, вчителі, тренери і просто небайдужі. Таким дітям наша підтримка потрібна в першу чергу. Не відмежувалося від цієї проблеми й АТ «Чернігівобленерго» – уже другий рік поспіль компанія допомагає Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Хмільниця Чернігівського району. Цього року напередодні Дня захисту дітей тут встановили подарунок від підприємства – гойдалку та карусель.

– У нашому центрі перебувають діти з усієї області. Зараз їх тут 47, тож заклад завантажений повністю. Площі для такої кількості ледь вистачає, а дітям не має бути тісно. Тому виходом для нас став двір. Намагаємося створити тут різні локації, щоб під час відпочинку розділити дітей на вікові групи, – розповідає директор закладу Олена Лукашенко. – Місце, як для такого закладу, тут просто ідеальне: чудова природа – неподалік озеро і ліс, поряд немає ніяких промислових підприємств. Якщо доробити все необхідне, це ж буде просто рай для дітей!

А задумок у директора чимало – локація для розваг, тренажери, столики для старших і молодших дітей.

– Саме тому карусель і гойдалка, які нам подарувало «Чернігівобленерго», були нам просто необхідні. Тим більше такої гарної якості. Встановили їх заздалегідь, тож діти вже змогли їх випробувати. Їхній радості не було меж! Та й ваш минулорічний подарунок – телевізор – ми використовуємо щодня. Діти дивляться на ньому мультики, під час свят вмикаємо там необхідну музику чи відео. Добре, коли знаходяться люди, які нам допомагають. І ми це дуже цінуємо!  

– Це добре, що є такі заклади, як ваш, в якому працюють люди, які живуть заради цих діток, – додає голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Ми ж, за можливості, допомагатимемо. Адже тільки об’єднуючи спільні зусилля заради майбутнього цих дітей, ми подаруємо їм щасливе дитинство і виховаємо достойну зміну українців.