Що звикли робити українці вихідними? Прибирати, прати, готувати і аж ніяк не відпочивати. А ось вихідні працівників АТ «Чернігівобленерго» часто проходять зовсім по-іншому. Щоб розірвати рутинне коло домашніх справ енергетиків, профспілковий комітет товариства регулярно організовує для них тури вихідного дня. Хто ж сперечатиметься, що саме мандрівки – це найкращий відпочинок? Адже тут вам і приємна компанія, і цікаві пригоди, і нові емоції, і незабутні враження.  

Цього року тури вихідного дня розпочалися для енергетиків ще в січні – наприкінці місяця 25 працівників Прилуцького РЕМ відвідали «обличчя гірськолижної країни Буковель» – Яремче, а на початку березня туди ж поїхала група Коропської дільниці Бахмацького РЕМ. Свіже гірське повітря, цікаві екскурсії, спортивна активність – із такого відпочинку легкими й оновленими повернулися всі.

А далі… Далі усі плани енергетикам зламав карантин. Аж до травня екскурсії та корпоративні заходи довелося відмінити. Зате вже 15 травня група із 35 чоловік поїхала подивитися справжнє диво – цвітіння сотень тисяч тюльпанів у ландшафтному парку сім’ї Добруцьких «Добропарк», що в Макарівському районі Київській області. Це місце чернігівські енергетики відвідали вперше, що і не дивно – своїх перших екскурсантів «Добропарк» зустрів лише минулого року.

– Звісно, до великої кількості тюльпанів нам не звикати, адже й Чернігів також славиться своїми ландшафтними рішеннями, але в «Добропарку» можна було побачити направду унікальні сорти цих квітів, які подружжя Добруцьких свого часу привозило із всесвітньо відомих садів Англії, Франції, Голландії та Бельгії. Оце було цікаво! – ділилися енергетики. – Жаль тільки, що навіть за величезного бажання обійти «Добропарк» за день нереально, тож, відповідно, і побачити усе також.

Червень ознаменувався поїздкою на високогірний гірськолижний та кліматичний курорт Яблуниця в Буковелі, де енергетики мали змогу випробувати свою силу, стійкість і витривалість, адже навіть незважаючи на погану погоду, усією групою піднялися на саму Говерлу! Враження від цього у кожного однозначно залишаться на все життя.

Коли ж погода нарешті порадувала нас сонячними днями, звісно, не могло обійтися без моря – святкові вихідні на Трійцю і День Конституції різні підрозділи товариства присвятили саме йому. Хтось їздив у Кирилівку на Азовське море, хтось – у Коблево на Чорне. Однак заряд позитиву і стан релаксу отримали всі!

Завершилися ж тури вихідного дня першого півріччя 2021-го поїздкою ічнянських енергетиків на екскурсію у Львів.

– Зараз життя кожної працюючої людини настільки інтенсивне, що часто, намагаючись встигнути дедалі більше, ми не помічаємо, що оця безперервна діяльність не лише не підвищує ефективності нашої праці, а навпаки – значно її знижує. Тож краще не доводити свій організм до межі, коли він просто «здасть». Щоб цього не сталося, потрібен якісний відпочинок, який ми і намагаємось організувати для своїх працівників, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Це лише на перший погляд здається, що відпочивати легко, насправді ж активному відпочинку (який навіть лікарі вважають більш якісним) багатьом ще треба повчитися. Робимо це разом! Вчимося відпочивати, а заодно більше знайомимось одне з одним і покращуємо мікроклімат у своєму великому колективі.

Попереду в енергетиків іще не один тур вихідного дня. Найближчий – із 21 до 24 серпня. Уже зараз бажаючі відпочити у святкові вихідні на День незалежності України планують поїздку на Чорне море. Приєднуйтесь!