У другу неділю липня українці традиційно відзначають День рибалки. День, коли можна забути про телебачення, Інтернет і телефонні дзвінки і повністю зануритись у спілкування з природою. Адже що таке риболовля? Насамперед – відпочинок для душі і можливість віднайти гармонію із самим собою. Хоч, звісно, і почуття азарту ніхто не відміняв. Бо коли на якесь озеро ти їдеш рибалити не сам, а з компанією гарних друзів – це вже не лише внутрішнє задоволення, а й справжній викид адреналіну! Саме так було і в чернігівських енергетиків – 10 липня 12 команд структурних і відокремлених підрозділів АТ «Чернігівобленерго» вирушили на озеро в селі Хотинівка (Носівщина), щоб не лише гарно провести час і відсвяткувати День рибалки (бо рибалок серед них, і правда, чимало!), а й визначити, хто ж із них найкращий у риболовлі і приготуванні рибної юшки.

Розпочалося змагання, звісно ж, із жеребкування. Саме з його допомогою було визначено сектори риболовлі для кожної із команд. А змагалися цього року: Збірна АУП, Дирекція з захисту активів, Технічна дирекція, Дирекція з ІТ, Дирекція із забезпечення діяльності, Прилуцький РЕМ, Корюківський РЕМ, Бахмацький РЕМ, Ніжинський РЕМ, Чернігівський РЕМ, Чернігівські МЕМ і ТОВ «Енера Чернігів». Рівно о 6 ранку прозвучав сигнал про початок змагань і вже за 20 секунд було визначено володаря першого призу – за першу рибу. Ним став працівник Чернігівського РЕМ Ігор Харченко. Далі ж вигуки про першу рибу в команді почали лунати з різних куточків берега. Щоправда, вся риба була приблизно однакової величини, тож похизуватися упійманими «велетнями» не міг ніхто. Та вже невдовзі команда Бахмацького РЕМ витягла з води двох чималих коропів, один з яких заважив аж на 1 кілограм 65 грамів. Перебити цю заявку на найбільшу впійману рибу до кінця змагань так ніхто і не зміг. Отож другий особистий приз дістався Олександру Коломійцю із Бахмацького РЕМ. У загальному ж заліку після зважування всієї упійманої командами риби лідерами стали:

1 місце – Бахмацький РЕМ (5,405 кг);

2 місце – Ніжинський РЕМ (4,420 кг);

3 місце – Дирекція із забезпечення діяльності (4 кг).

А далі берегом задиміли вогнища і почався найцікавіший етап змагань – приготування рибної юшки. Власний рецепт кожна команда тримала у секреті, як і сценарій презентації, адже за неї також можна було отримати окреме заохочення. Щоб усе було по-справедливості, і смак юшки, і її представлення за 5-бальною системою оцінювала ціла суддівська колегія із 6 чоловік на чолі з Головою правління АТ Михайлом Ільницьким. Задача була не з легких, адже, як то кажуть, «на колір і смак товариш не всяк». Визначили ж фінальний результат загальні бали. Так, переможцем у категорії «Найсмачніша юшка» стала команда Дирекції з захисту активів, яка набрала 26 балів, а найкращою презентацією одноголосно визнали презентацію ТОВ «Енера Чернігів». Тут вона стала абсолютним лідером із 30 балами!

Погодьтесь: без захоплень жити нецікаво. А хобі, яке колись припало до душі, завжди наповнює людину позитивними емоціями і підвищує настрій. Як стверджує статистика, одне із найпопулярніших хобі українців – саме риболовля, бо це захоплення – для всіх. Обмежень для нього не існує ні за статтю, ні за віком, ні за професією. І це вкотре довели наші енергетики, адже якщо ви думаєте, що в їхніх командах були виключно чоловіки, то дуже помиляєтесь – дівчата ловили рибу не гірше за представників сильної статі, а в деяких командах, як-то, наприклад, у ТОВ «Енера Чернігів», і взагалі були більшою частиною команди. І нехай цього дня перемогти вдалося не всім, головне – що кожен учасник змагань поїхав додому в гарному настрої! А це і є основним завданням кожного корпоративного заходу, організованого профспілковим комітетом Товариства.