29 липня в музеї «Чернігівобленерго» в Седневі та на Седнівській ГЕС побували іще одні гості, ось тільки проводити їм екскурсії не довелося, бо кожен із них міг би зробити це не гірше, ніж найкращий екскурсовод – цього дня на традиційну зустріч, яка зазвичай відбувається на річницю створення Товариства, керівництво та профспілковий комітет АТ «Чернігівобленерго» зібрали ветеранів галузі, які свого часу займали керівні посади у структурних та відокремлених підрозділах компанії.

Зустрічі з колишніми колегами завжди подумки повертають у минуле, відновлюють спогади про молодість і силу, про наставників і учнів, про колишній трудовий колектив, з яким чимало було пройдено. І добре, коли такі зустрічі є. А в «Чернігівобленерго» вони давно вже стали справжньою традицією.

– Це дуже приємно, що Товариство про нас не забуває. І попри усі труднощі завжди знаходить можливість і (що головне!) бажання, щоб отак-от зібрати всіх разом. Повірте, далеко не у всіх енергетичних компаніях України такі зустрічі проходять. І, звісно, усе це заслуга найперше Голови правління компанії Михайла Ільницького. За що ми йому щиро вдячні, – констатував голова Ради ветеранів праці АТ «Чернігівобленерго» Леонід Приступа. – Ми не молодіємо і багатьох із наших колег уже немає в живих. Лише за рік не стало п’ятьох, а це дуже багато. Саме тому всі ми маємо триматися, не втрачати життєвих сил, щоб іще раз побачитись і вкотре перегорнути всі ті сторінки життя, які були присвячені енергетиці.

– Ми ж у свою чергу зробимо все від нас залежне, щоб ці зустрічі були регулярними, щоб ми хоча б раз на рік могли отак зібратися, обмінятися досвідом, обговорити проблеми і перспективи галузі, а також просто поспілкуватися на якісь звичайні життєві теми, – погоджується Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький. – Багато років ви займалися розбудовою енергетики Чернігівщини, знаєте цю галузь, як то кажуть, «від і до», тож ми також хочемо показати, що змогли змінити, покращити за останній час, поділитися планами на майбутнє. Звісно, проблем вистачає, адже майже 30 років енергетика була обділена ресурсами, а мережі, збудовані ще за радянських часів, вже не витримують викликів сьогодення. Лише цього року завдяки інвестиційній програмі, яка з’явилася після введення в дію РБА-регулювання, ми нарешті починаємо їхнє суттєве оновлення. Тож, сподіваємось, уже наступного року нам буде чим похвалитися.

Незважаючи на те, що більшість ветеранів-енергетиків вже давно на заслуженому відпочинку, всі вони все одно залишаються частиною великого колективу АТ «Чернігівобленерго», про них тут не забувають ніколи, намагаються усіляко підтримувати і не залишати наодинці зі своїми проблемами. А саме це і є найбільшою цінністю для людей, які віддали цій роботі більшу частину свого життя.