У суботу, 7 cерпня, на спортивному майданчику АТ «Чернігівобленерго» відбувся ІІ Чемпіонат з волейболу на відкритому майданчику серед команд відокремлених і структурних підрозділів Товариства. За перемогу боролися 12 команд, які заздалегідь розділили на чотири групи: групу А (Прилуцький РЕМ, Дирекція комерційна та Збірна АУП), групу В (Корюківський РЕМ, Бахмацький РЕМ і Дирекція технічна), групу С (Чернігівський РЕМ, Чернігівські МЕМ і Дирекція із ІТ) та групу D (Дирекція із забезпечення діяльності, Сервісний центр і Ніжинський РЕМ). Чемпіонат видався доволі видовищним – високий рівень підготовки команд, запекла боротьба, шалена підтримка вболівальників і несподівані результати. Але про все по порядку.

Найперше варто сказати, що волейбол для енергетиків – одна із найулюбленіших ігор. В принципі, як і для українців загалом. Пояснюється це доволі просто – правила волейболу нескладні, інвентар доступний, а грати можна практично на будь-якому майданчику і в будь-яку пору року. При цьому волейбол дозволяє розвинути цілу низку спортивних якостей – миттєву реакцію, гарну координацію та фізичну силу. Усе це команди Товариства і продемонстрували у суботу.

12 ігор відбіркового групового етапу дозволили визначити по дві сильніші команди в кожній групі. Саме вони і потрапили до чвертьфіналу:

  • у групі А – команди Прилуцького РЕМ та Збірної АУП;
  • у групі В – команди Корюківського РЕМ і Дирекції технічної;
  • у групі С – команди Чернігівського РЕМ і Чернігівських МЕМ;
  • у групі D – команди Дирекції із забезпечення діяльності та Ніжинського РЕМ

Чотири чвертьфінальні гри – і в півфінал вийшли команди Прилуцького РЕМ, Чернігівського РЕМ, Ніжинського РЕМ та Збірної АУП. За результатами ж півфіналу лідерами виявилися Прилуцький РЕМ та Ніжинський РЕМ. Збірна АУП та команда Чернігівського РЕМ розіграли між собою бронзу. До речі, на минулих змаганнях дісталася вона саме Чернігівському РЕМ, однак цього разу команда-суперник виявилася сильнішою і бронзовим призером змагань стала Збірна АУП.

Та найвидовищнішою була, звісно ж, фінальна гра. Отут вболівальники всіх 12 команд розбилися на два табори: хтось активно підтримував переможця попередніх змагань із волейболу – команду Прилуцького РЕМ, хтось – гравців Ніжинського РЕМ, які минулого разу не змогли пробитися навіть у півфінал. Тож обом командам довелося зібрати всі свої сили. Тим більше, що, якщо до цього всі раунди були укороченими – до 15 балів, то фіналісти грали повні – до 25-ти. І ось – двічі по 25 балів і переможцем стає команда Ніжинського РЕМ! А її гравець Максим Нікітін – «Найкращим гравцем» Чемпіонату. Іще одна відзнака – за найкращу команду підтримки – дістається вболівальникам Чернігівського РЕМ, які активно підтримували не лише свою команду, а й інші.

– Радує, що з кожним разом наші команди стають сильнішими, витривалішими, розвивають свою техніку. Якщо порівнювати ігри цього Чемпіонату з попереднім, вони були набагато технічнішими і цікавішими, – наголосив Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький перед нагородженням переможців. – Приємно й те, що команди поповнюються новими гравцями. Це означає, що спорт у житті наших працівників займає досить важливе місце. Сподіваюся, що ця гарна тенденція збережеться й надалі.

Із гарним настроєм і позитивними емоціями енергетики роз’їхалися по домівках. Попереду ж на них чекає іще не одне спортивне змагання.

– На мою думку, жодна велика компанія просто не може обійтися без корпоративного спорту, – впевнений голова профспілкової організації АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – По-перше, він формує позитивний імідж компанії, по-друге, підвищує працездатність й ефективність працівників, по-третє, покращує емоційну атмосферу всередині колективу, по-четверте, вчить працювати в команді, ну і, звісно ж, зближує різні підрозділи нашого Товариства. А що найприємніше – кожного змагання наші працівники із нетерпінням чекають і до кожного з ентузіазмом готуються. І це для нас найбільша нагорода!

Подивитись, як проходили змаганння, можна перейшовши за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=C73C87HMDPc