Минулого року в АТ «Чернігівобленерго» надійшло незвичне прохання від голови Чернігівської обласної організації ветеранів України Анатолія Скуратовича – за можливості надати дані про ветеранів-енергетиків, які свого часу були відзначені нагородами за свою трудову діяльність. Як виявилося, ці матеріали були потрібні краєзнавцям, які займаються складанням літописів громад Чернігівського району.

– Багато наших земляків із сіл Чернігівського району у свій час плідно працювали в різних галузях господарства. Окрім місцевих професій, як-то колгоспник чи вчитель, вони оволодівали іншими – переїжджаючи до Чернігова та інших міст, працювали залізничниками, електриками тощо. А тому на малій батьківщині мало хто міг знати про їхні трудові досягнення, – пояснив тоді Анатолій Михайлович. – Ми ж хочемо нагадати про цих ветеранів, щоб мешканці громад знали імена земляків, якими варто гордитися.

І ось 19 лютого цього року на засіданні круглого столу організації ветеранів директор з персоналу АТ «Чернігівобленерго» Валерій Журбін передав Анатолію Скуратовичу автобіографічні дані та фотографії ветеранів праці підприємства, які народилися в 15 селах Чернігівського району.

– Завдання було не з легких, – зізнався Валерій Олександрович (а він, до речі, історик за фахом). – Адже для цього довелося підняти купу документів, але ми розуміли, наскільки для ветеранів важлива ця інформація, а тому не могли відмовити.

10 вересня Чернігівська обласна організація ветеранів України знову запросила Валерія Журбіна на своє засідання – від імені усіх членів ЧООВУ Анатолій Скуратович вручив йому подяку за активну роботу з увічнення пам’яті героїв війни і праці, пропаганду історико-культурних, військово-героїчних традицій Чернігівського району і спільні заходи з виховання в молоді любові до України. А Валерій Журбін, у свою чергу, подарував організації справжню краєзнавчу роботу самого Товариства – книгу «Чернігівобленерго»: історія, події, люди», випущену до 25-ї річниці компанії.

– Дуже важливо підтримувати оцей зв’язок поколінь, – зазначив Валерій Олександрович. – І в «Чернігівобленерго» це добре розуміють. У нас завжди дуже шанобливо ставилися до ветеранів галузі. Про кожного з них ми пам’ятаємо, з кожним намагаємось підтримувати зв’язок, за потреби допомагати, а тому завжди раді співпрацювати з тими, хто підтримує такі традиції.

Разом із Валерієм Журбіним засідання круглого столу відвідав і директор Чернігівського РЕМ Ігор Апанасенко, який поспілкувався з ветеранами вже як зі споживачами електричної енергії і відповів на всі їхні запитання щодо якості надання послуг з електропостачання.

– І до такої співпраці ми також завжди готові, – говорить Ігор Володимирович. – Приєднання, тимчасові перерви в електропостачанні, обслуговування повітряних ліній електропередач – оце основні питання, які завжди цікавлять споживачів. І ветерани тут не виняток. Намагаємось усе пояснити, як то кажуть, на пальцях, щоб було зрозуміло навіть тому, хто до цієї галузі немає жодного стосунку. Адже «Чернігівобленерго» – це компанія, яка насамперед дбає про якість і надійність електропостачання і завжди намагається підтримувати тісний взаємозв’язок з усіма своїми споживачами.